Είσοδος μόνο για τα Μέλη

Δράσεις Ινστιτούτου

Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών, που θα μπορούν να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού.

Παρουσιάζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας και ύστερα από πρόσκληση του σχολείου (Νυκτερινού Γυμνασίου, Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ, κλπ.) προς το Ινστιτούτο. Η διάρκεια είναι 2 ωρών και προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο. Η παρουσίαση γίνεται από Μέλη του Ινστιτούτου (Πιστοποίηση ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER). 

Η δράση μπορεί να περιλαμβάνει εκτός της παρουσίασης, που γίνεται (σχεδόν) πάντα σε σχολικούς χώρους, πιο εκτεταμμένη μορφή συνεργασίας, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο συνεννόησης με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων που επιθυμούν να εντάξουν τη δράση αυτή στις δράσεις αγωγής της υγείας.

Μπορείτε να αποστείλετε τη σχετική πρόσκληση μέσω του e-mail του Ινστιτιούτου ή της φόρμα επικοινωνίας. 

 

action i poster

 Πληροφορίες και υλικό μόνο για τα Μέλη του Ινστιτούτου

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή,
συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης και αποστέλλοντας με e-mail.

Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για λύση. Μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης - ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια. 

Κάθε μοτοσυκλετιστής, ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α ή ΜΟΤ/ΤΟΥ και επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο, μπορεί να απευθύνεται στον Παρατηρητή Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου (Πιστοποίηση ROSPA - RoADAR ADVANCED RIDER), ο οποίος βρίσκεται γεωγραφικά κοντύτερά του για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση διαρκεί 9 ώρες συνολικά (θεωρία 5 ώρες και πράξη 4 ώρες) και περιλαμβάνει βασικές γνώσεις που αφορούν τον ασφαλή αναβάτη, το ατύχημα, τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, το σήκωμά της και κυρίως διδάσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας. Χορηγείται βεβαιωτικό εκπαίδευσης και έκθεση αξιολόγησης. 

ΚόστοςΗ εκπαίδευση κοστίζει 30 ευρώ (30% έκπτωση με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε.),  εφόσον ο ενδιαφερόμενος ενταχθεί σε τμήμα εκπαίδευσης, το οποίο η Λέσχη του Παρατηρητή Εκπαίδευσης θα έχει ανακοινώσει και αντιπροσωπεύει το κόστος ανάπτυξης και διατήρησης του προγράμματος. Δεν προβλέπεται αμοιβή των Παρατηρητών Εκπαίδευσης. Εάν για γεωγραφικούς λόγους αυτό είναι δύσκολο, δηλαδή ο/η ενδιαφερόμενος/η μένει μακριά από τις πόλεις διαμονής των μελών του Ινστιτούτου, τότε απευθύνεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο Ινστιτούτο. Ιδιαίτερα, εάν ο ενδιαφερόμενος εκπροσωπεί φορέα ή ομάδα και ενδιαφέρεται η εκπαίδευση να οργανωθεί στη δική του πόλη, η επικοινωνία πρέπει να γίνει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ με το Ινστιτούτο.

Πληροφορίες και υλικό μόνο για τα Μέλη του Ινστιτούτου

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή,
συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης και αποστέλλοντας με e-mail.

Ο σκοπός της δράσης εκπαίδευσης & πιστοποίησης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης προηγμένης οδήγησης (advance riding) και εάν ο υποψήφιος το επιθυμεί μπορεί να εξεταστεί και πιστοποιηθεί ως ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER στην Ελλάδα! Συγχρόνως η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την ανάπτυξη και πιστοποίηση ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β', δηλ. εθελοντών ως Μελών του Ινστιτούτου ώστε να διευρύνεται η προσφορά της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER -μέσω αυτών- σε κάθε μοτοσυκλετιστή.

Απευθύνεται:

α) Σε κάθε μοτοσυκλετιστή, μέλος Λέσχης της ΜΟΤΟΕ, ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α και έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση της Δράσης ΙΙ: Εκπαίδευση & βελτίωση οδικής ασφάλειας: ADVANCED Riders Tuition - Level A. Παρακολουθεί την εκπαίδευση αυτή εφόσον επιθυμεί να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ την εκπαίδευση προηγμένης οδήγησης (advance riding) και να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο. Εάν επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις της RoSPA-RoADAR για την πιστοποίησή του ως ADVANCED RIDER. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 8 ώρες και περιλαμβάνει σχεδόν στο σύνολό του πρακτική εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας. Η εκπαίδευση είναι εξατομικευμένη και κάθε εκπαιδευόμενος περνά με τον εκπαιδευτή του πολλές ώρες στο καθημερινό δρόμο συμπληρώνοντας γνώσεις, διορθώνοντας τεχνικές και τροποποιώντας την οδική συμπεριφορά του με γνώμονα την ασφάλεια ΟΛΩΝ. 

β) Σε κάθε μοτοσυκλετιστή, μέλος Λέσχης της ΜΟΤΟΕ, δεν έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση της Δράσης ΙΙ: Εκπαίδευση & βελτίωση οδικής ασφάλειας: ADVANCED Riders Tuition - Level A και ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α. Εφόσον επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο και ίσως να συμμετάσχει στις εξετάσεις της RoSPA-RoADAR για την πιστοποίησή του ως ADVANCED RIDER. Η διάρκεια της εκπαίδευσης διαρκεί 18 ώρες και περιλαμβάνει όσα διδάσκονται στο ADVANCED Riders Tuition - Level A και στο Level B(α).

γ) Σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α και επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο. Δεν χρειάζεται να είναι μέλος οποιασδήποτε Λέσχης. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις της RoSPA-RoDAR για την πιστοποίησή του ως ADVANCED RIDER. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 15 ώρες και περιλαμβάνει όλα όσα περιγράφονται στα Level A και B(α) χωρίς τις τεχνικές διδασκαλίας γι αυτό διαρκεί 3 ώρες λιγότερο.

Σε κάθε περίπτωση ο/η ενδιαφερόμενος/η χρειάζεται να απευθύνεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο Ινστιτούτο ώστε να του δοθεί η κοντινότερη και συντομότερη ημερομηνία.

Χορηγείται βεβαιωτικό εκπαίδευσης και αξιολόγησης, όπως και πιστοποιητικό RoSPA-RoADAR ADVANCED RIDER μετά από εξετάσεις.

Κόστος:
  • Το κόστος της εκπαίδευσης Level B(α), διάρκειας 8 ωρών είναι 50 ευρώ (έκπτωση 30% με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε.).
  • Το κόστος της εκπαίδευσης Level B(β) είναι μηδενικό και αφορά την ανάπτυξη Παρατηρητών Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου.
  • Το κόστος της εκπαίδευσης Level B(γ), διάρκειας 15 ωρών είναι 70 ευρώ ανά άτομο (έκπτωση 30% με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε.) σε ομάδα των 8 ατόμων.
    Σε κάθε περίπτωση το κόστος ανά άτομο αντιπροσωπεύει το κόστος ανάπτυξης και διατήρησης των προγραμμάτων και δεν προβλέπεται αμοιβή των Παρατηρητών Εκπαίδευσης.
  • Δεν καταβάλλεται κόστος πιστοποίησης εάν ο εκπαιδευόμενος δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στη εξέταση της πιστοποίησης.
  • Το κόστος της εκπαίδευσης και πιστοποίησης καλύπτεται από το Ινστιτούτο ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ της ΜΟΤ.Ο.Ε. και τη Λέσχη του μέλους για όσους θέλουν να ανταποδώσουν ως εθελοντές – μέλη του Ινστιτούτου και απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη της Λέσχης, στην οποία ανήκουν, η οποία και θα δηλώνει την οικονομική της συμμετοχή στα έξοδα εκπαίδευσης του μέλους της.
  • Στην περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος επιθυμεί ΙΣΟΤΙΜΗ πιστοποίηση με τη βρετανική ROADAR, εκτός του παραπάνω πλαισίου εθελοντικής προσφοράς, το κόστος είναι 50 ευρώ και η εξέταση γίνεται κοντά στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερόμενου μετά από συνεννόηση.
  • Στην περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος επιθυμεί ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της βρετανική ROSPA/ROADAR, εκτός του παραπάνω πλαισίου εθελοντικής προσφοράς, το κόστος είναι 100 ευρώ και η εξέταση γίνεται κοντά στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερόμενου μετά από συνεννόηση.

Πληροφορίες και υλικό μόνο για τα Μέλη του Ινστιτούτου

  • Το κόστος της εκπαίδευσης και πιστοποίησης καλύπτεται από το Ινστιτούτο ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ της ΜΟΤ.Ο.Ε. και τη Λέσχη του μέλους για όσους θέλουν να ανταποδώσουν ως εθελοντές – μέλη του Ινστιτούτου και απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη της Λέσχης, στην οποία ανήκουν, η οποία και θα δηλώνει την οικονομική της συμμετοχή στα έξοδα εκπαίδευσης του μέλους της.

Η δράση εκπαίδευσης & πιστοποίησης RoSPA – RoADAR DIPLOMA απευθύνεται σε όσα μέλη Λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε. έχουν ολοκληρώσει τη Δράση ΙΙΙ και επιθυμούν να πιστοποιηθούν στο επίπεδο του INSTRUCTOR της RoSPA, δηλαδή σε επίπεδο όμοιο με αυτό των εκπαιδευτών μοτοσυκλέτας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα μέλη των Λεσχών μετέχουν ενεργά πλέον στη διεύθυνση εκπαιδεύσεων του Ινστιτούτου ως Παρατηρητές Εκπαίδευσης Α'.

Στην εκπαίδευση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν και μοτοσυκλετιστές που για δικούς τους λόγους θα ήθελαν να γνωρίσουν την ασφαλή οδήγηση από την μεριά του εκπαιδευτή και πώς διδάσκεται. Θα πρέπει οι συμμετέχοντες να ναι ήδη RoSPA-RoADAR ADVANCED RIDER (Grade Gold or Silver).

Η εκπαίδευση διαρκεί 5 συνεχόμενες μέρες. Σε όλη τη διάρκειά της ακολουθείται το μοντέλο της εκπαίδευσης και της αξιολόγησης των υποψηφίων, ώστε να είναι βέβαιο το αποτέλεσμα. Ολοκληρώνεται με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις δίνοντας πολύτιμη εμπειρία και επίπεδο στους επιτυχόντες.

Όλες οι πιστοποιήσεις έχουν τριετή διάρκεια και εύκολα ανανεώνονται με επανεξέταση.

 

Πληροφορίες και υλικό μόνο για τα Μέλη του Ινστιτούτου